Case closed

Case closed
withe bitch/MadaFaka

joi, 24 februarie 2011

momentul "Monaco 1987" SuperCupa Europei

Joi, 24 februarie, se implinesc 24 de ani de la momentul "Monaco 1987", atunci cand Steaua a castigat Supercupa Europei dupa victoria obtinuta in fata celor de la Dinamo Kiev.                          Anul 1986 a fost unul cel putin atipic in fotbalul continental. Profitand intr-o oarecare masura de interzicerea formatiilor din Anglia in cupele europene, gruparile din blocul comunist, in speta Steaua Bucuresti si Dinamo Kiev, au castigat cele mai importante competitii inter-cluburi.

"Ros-albastrii" s-au impus in marea finala a Cupei Campionilor Europeni, invingnd FC Barcelona chiar in Spania, dupa executarea loviturilor de departajare, in timp ce Dinamo Kiev s-a distrat in ultimul act al Cupei Cupelor cu Atletico Madrid, scor 3-0.

Astfel, in data de 24 februarie 1987, doua formatii comuniste isi disputau pe Stade Louis II din Monaco Supercupa Europei. Cum era de asteptat, partida nu a starnit un interes deosebit, relatarile din acea perioada mentionand apatia publicului, care venise "ca la teatru".

Campioana Romaniei, Steaua, a castigat al doilea trofeu european din palmares datorita golului de exceptie marcat de Gheorghe Hagi, direct din lovitura libera.

Dupa aceasta partida, desi au mai jucat o perioada in varful fotbalului de pe Bratranul Continent, "ros-albastrii" nu s-au mai apropiat de vreun trofeu, Cupa Campionilor din 1986 si Supercupa din 1987 ramanand singurele din palmaresul Stelei si al Romaniei.
Primul "11" trimis in teren de antrenorul Anghel Iordanescu in acea partida: Stangaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Barbulescu - Balan, T.Stoica, Boloni, Hagi (Balint 84') - Lacatus (Majearu 89'), Piturca